Intrebari frecventeCazuri clinice Smileclinic Dr.Crisan


Medici recomandati


Despre noiGreu de raspuns la o astfel de  intrebare…..Desigur, in baza experientei putem avansa un termen minim de  si un termen maxim.Raspunsul pe care il oferim unui pacient ce ne adreseaza o astfel de intrebare, fara sa intram in prea multa teorie  este unul simplu : ” In medie 18 luni !”

Variabilele care infulenteaza durata unui tratament ortodontic sunt urmatoarele :

* tipul anomaliei
* severitatea anomaliei
* necesitatea utilizarii de mijloace suplimentare tratamentului ortodontic : expander , micriomplant ortodontic, chirurgie ortognata
* varsta pacientului – Elasticitatea tezuturilor unui pacient tanar  influenteaza in sens pozitiv durata de tratament , scurtand  durata acestuia.
* complianta pacientului ( gradul acestuia de a intelege mecanismele ortodontice si de a asculta sfatul medicului in ceea ce priveste aportul sau la  evolutia pozitiva  a tratamentului.)In acest caz , discutam in  special de purtarea elasticelor intermaxilare , atat de “indragite” de pacienti.

In orice caz , consideram ca in cazul unui pacient la care anomalia nu a fost rezolvata in termen de 3 ani vorbim de o abordare gresita a planului de tratament.

11 Comments »

 1. Buna ziua!

  Mi-a placut modul in care va prezentati pe pagina de internet!

  Si eu am nevoie de un aparat dentar, dar avand in vedere ca am deja 31 de ani as dori unul montat de partea interioara a dintilor.

  Aveti un medic cu care lucrati in Oradea?

  As dori o programare la dansul/dansa !

  cu respect

  Irina Panaitescu

  Comment by Irina Panaitescu — May 3, 2011 @ 4:00 pm

 2. Totusi, avand in vedere lipsa de voce a celor din cortegiu si betia generala, puteti sa cantati si Macarena ca nu se simte.

  Comment by Ella Hoggarth Pastre — February 8, 2012 @ 7:04 am

 3. Bună!
  Există posibilitatea ca medicul ortodont să refuze să facă tratament ortodontic unui pacient, din diferite motive?

  Comment by Daniel — March 10, 2012 @ 10:10 pm

 4. Da, exista aceasta posibilitate!

  Comment by dentalx — March 15, 2012 @ 5:23 pm

 5. As vrea sa stiu in cat timp se pot indrepta 2 canini ,unul sus stanga,celalalt jos dreapta!problema sta in urmatorul fel,inca am canini de lapte,cei permanenti au crescut in spate,am mai avut probleme cu caninul de jos(stang) care s-a indreptat impingandu-l cu limba,dar aveam vreo 15 ani !credeti ca se pot indrepta in perioada scurta cu aparat dentar?cat m-ar costa? Multumesc!

  Comment by stefania — October 15, 2012 @ 7:25 pm

 6. Corectia se face relativ rapid la varsta asta.Cu cat inaintati in varsta cu atat o sa fie mai dificil si cu un risc mai mare de recidiva.
  Costurile difera de la clinica la clinica . Pretul tratamentului la noi il aveti in rubrica ” cat costa aparatul dentar”

  Comment by admin — October 29, 2012 @ 6:24 pm

 7. Buna!
  Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Am purtat aparat dentar acum 3 ani pentru indreptarea dintilor. Dupa tratament am neglijat purtarea aparatului de contentie si astfel un dinte (incisiv sus) s-a strambat destul de mult. Se poate indrepta acel dinte purtand o perioada doar aparat de contentie?

  Multumesc,

  Comment by Leon — June 5, 2014 @ 7:42 pm

 8. Buna seara . Am 17 ani si port aparat dentar de 2 ani in partea de sus , acum mi s-a spus ca trebuie sa imi fac extractie de doi premolari tot din partea de sus ,este normala o extractie in timpul tratamentului ortodontic ? Dantura este perfect indreptata ,dar mi s-a mai spus ca ar mai trebui purtat in medie de inca un an…vreau sa aflu si alte pareri .

  Comment by Andreea — November 27, 2015 @ 1:17 am

 9. Este normal extractia in timpul tratamentului. Ce nu este normal, este sa decida medicul pe parcursul tratamentului fara ca acest lucru sa fie discutat la initierea terapiei ortodontice.

  Comment by admin — December 9, 2015 @ 4:50 pm

 10. Buna ziua!Am purtat aparat dentar timp de 5 ani,desi initial mi s.a spus doar 2 ani,pentru un canin inclus.in momentul in care mi s.a dat jos am ramas dezamagita,in locurile unde au fost bracketii am ramas cu,,gauri”.Ortodontul meu,dupa ce mi.a plombat toti dintii,plombe care au inceput sa cada pe rand,a decis ca am nevoie de fatete.Practic mi.am distrus toti dintii pentru unul singur.Este posibil asa ceva?!

  Comment by Corina — December 2, 2016 @ 2:13 pm

 11. Cimentul cu care este atasat bracket-ul pe dinte elibereaza fluor!In mod normal aparitia cariilor sub bracket este exclusa. Cred ca va referiti probabil la o zona invecinata bracket-ului.Daca asa e, atunci e vorba de acizii din blaca bacteriana.

  Comment by admin — February 17, 2017 @ 1:39 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment