Intrebari frecventeCazuri clinice Smileclinic Dr.Crisan


Medici recomandati


Despre noiFoarte probabil acesta este intrebarea cea mai frecventa pe care o primim din partea unui pacient ce se gandeste sa poarte un aparat ortodontic si ne calca pragul pentru o consultatie.

Este destul de periculoasa “zvonistica” aceasta leagata de diverse manopere stomatologice , periculoasa in primul rand  pentru statusul de sanatate orala a populatiei.Un pacient care ajunge sa creada bunaoara  ca implantul dentar se bate in os  cu ciocanul  sau ca extractia dentara se  face foarte frecvent si cu genunchiul in pieptul pacientului , il face pe acesta sa se gandeasca de doua ori inainte de a suna la un cabinet stomatologic pentru un consult de specialitate.

Acelasi lucru se intampla si in ortodontie , pentru ca vorbim de  aceleasi halate albe , doctori , asistente si …experiente ce trebuiesc impartasite cu prietenii.Si atunci, de ce sa nu fie spectaculoase !? Zvonistica….functioneaza!

Ei bine ,chiar daca nu facem parte din echipa celor de la Mith Busters ,avem dovada clara ca acest lucru nu se intampla.Mitul este sulberat atat de experienta noastra cat si de literatura de specialitate.

Pin urmare posibilitatea ca un aprat dentar sa iti provoace fractura dentara este aproape nula.Asadar, daca esti in cautarea  unu motiv pentru care sa nu porti aparat ortodontic , trebuie sa iti gasesti unul mai bun.Acest mit al fracturilor dentare este …. BUSTED !!!

5 Comments »

 1. De aceea medicul care este responsabil este singurul capabil să exprime ce tratament este mai bun pentru pacient.

  Comment by Ariana Fulton Notrea — February 7, 2012 @ 7:54 am

 2. eu mi-am pus aparat dentar fix si dupa 2 zile mi sa ciobit un dinte,plombat!:((

  Comment by razvan — October 10, 2012 @ 10:34 am

 3. Sunt incidente si accidente asumate in momentul in care se incepe tratamentul cu aparat ortodontic. In mod normal plomba respectiva nu trebuia sa se desprinda din cauza bracketului. Cine stie !??

  Comment by admin — October 29, 2012 @ 6:19 pm

 4. e problema mare daca mi sa rupt/ciobit o plomba si am aparat?astazi ma voi duce la dentist dar doresc un raspuns si aici dak se poate…..”nu da peste cap”formarea corecta a dintilor?

  Comment by razvan — October 10, 2012 @ 10:43 am

 5. Nu e nicio problema…Plomba se reface.

  Comment by admin — October 29, 2012 @ 6:20 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment