Intrebari frecventeCazuri clinice Smileclinic Dr.Crisan


Medici recomandati


Despre noiAnomaliile  de  eruptie sau de pozitie ale dintilor  pot fi detectate clinic la varste foarte fragede.De multe ori parintii sunt surprinsi cand,la un control stomatologic de rutina, sau la o programare pentru o banala plomba, afla de la medicul stomatolog ca ar trebui sa consulte un ortodont pentru a preveni aparitia si dezvoltarea unei anomalii dento-maxilare la copilasul lor.

Desigur, atunci cand este posibil , e bine ca interventia medicului ortodont sa fie una cat mai precoce, ideal chiar inainte ca anomalia sa se produca. Vorbim aici de asa numita ortodontie interceptiva.

E greu sa vorbim de o varsta ideala pentru a purta un aparat ortodontic.Totusi,”perioada de aur” pentru un tratament cu aparat ortodontic mobil este atunci cand copilul are varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani.

Din pacate succesul tratamentului cu aparatul ortodontic mobil depinde foarte mult de complianta micului pacient. Cu alte cuvinte : daca parintele nu reuseste sa motiveze copilul sa poarte acest aparat in fiecare noapte si cel putin 3 ore in timpul zilei ,tratamentul nu este un succes.

Inainte aparitiei aparatului ortodontic fix metalic, adresabilitatea aparatului ortodontic era limitata la copii sau tineri.Practic,dupa incheierea perioadei de crestere (15-17 ani la fete , 16-18 la baieti) terapia cu aparat dentar mobil nu mai reprezinta  o solutie.

Din fericire exista alternativa : aparatul dentar  fix.Avantajele sunt multiple : actioneaza 24 de ore din 24, nu exista posibilitatea  de a fi indepartat de catre pacient, are rezultate spectaculoase la orice varsta.

Pacientii tratati in clinica noastra au varste cuprinse intre  7  ani si 53 de ani.7 Comments »

 1. Buna..Iubitul meu are incisivii laterali strambi…Are 32 de ani..Mai poate sa si indrepte cu aparat?

  Comment by Carmen — July 10, 2012 @ 6:08 pm

 2. Da , tratamentul ortodontic nu este destinat exclusiv copiilor sau adolescentilor.In acest moment avem in tratament in clinica cazuri de pacienti cu varsta de peste 35 de ani.

  Comment by admin — July 10, 2012 @ 6:40 pm

 3. Fetita mea are aparat dentar fix de 4 ani, ea are varsta de 11 ani si 6 luni si dantura i s-a indreptat (eu cred ca ne-am grabit cu aparatul pt ca dintii i s-ar fi aliniat din crestere). Acum i-au crescut si caninii fix pe spatiul lor. Intrebarea mea este daca este neaparat nevoie sa poarte si aparatul mobil dupa ce il da jos pe acesta.

  Comment by COJANU — January 14, 2014 @ 6:32 pm

 4. In mod normal, la finalul oricarui tratament ortodontic este necesara o perioada de contentie pentru a preveni recidiva. Riscul de recidiva depinde de foarte multi factori : varsta pacientului, durata de tratament ortodontic,gradul anomaliei.
  Dupa un tratament de 4 ani si la o varsta atat de frageda, riscul recidivei este minimal. Fara sa cunosc insa cazul, imi este greu sa va raspund la intrebare.Opinia mea este sa tineti cont de sfatul ortodontului care a condus tratamentul, intrucat el este singurul care poate evalua prin prisma experientei riscul recidivei in cazul fetiteti dvs.
  A.C.

  Comment by admin — January 14, 2014 @ 6:50 pm

 5. Buna ziua…as dori si eu sa imi pun aparat dentar fix …dar eu locuiesc in germania si nu pot veni 1data p luna la control .ar fi o solutie? aici e foarte scump.

  Comment by adddmin — February 18, 2014 @ 12:42 am

 6. Invisalign sau Damon.Depinde de situatie clinica.Invisalign nu se poate aplica decat in anomaliile usoare.

  Comment by admin — February 18, 2014 @ 10:29 am

 7. Buna ! In cei 800 de euro intra si montarea aparatului sau se plateste separat ? Se poate plati si esalonat ?

  Comment by Sabrina — June 9, 2015 @ 9:02 am

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment