Intrebari frecventeCazuri clinice Smileclinic Dr.Crisan


Medici recomandati


Despre noi 

In articolul “Tratamentul ortodontic al caninului inclus ” promiteam celor interesati de activitatea de pe blog-ul nostru, un caz de ortodontie destul de dificil.Era vorba despre un canin inclus  la arcada inferioara.In cazuistica Smileclinic nu au fost multe cazuri  care sa implice o asftel de incluzie.Cazul a fost dificil din mai multe considerente…

Inainte     /     Dupa

Canin 4.3 inclus la mandibula

In primul rand, caninul cu pricina  avea o pozitie orizontala , coroana acestuia situandu-se inaintea radacinii incisivului lateral, astfel incat directia de tractionarea trebuia analizata cu mare atentie pentru a nu provoca leziuni radiculare incisivului.

In al doilea rand, coroana anatomica se afla in profunzimea osului mandibular, distanta  pe care urma sa o parcurga caninul pina la redresarea completa fiind una mare.

In al treilea rand,exista diferente majore intre structura osului la mandibula fata de cel de la maxilar.Daca osul maxilarului are o structura spongioasa asemenea unui burete, la mandibula avem o corticala osoasa ( structura exterioara ce inveleste osul ) foarte groasa, asemenea osului de vita.In aceste conditii redresarea unui canin la maxilar este mult mai usoara decat  la mandibula.

Dreapta     /     Stanga

Fotografie intraorala dupa demontarea aparatului dentar

Durata tratamentului a fost de 2 ani.Am preferat sa nu folosesc forte mari pentru a permite proceselor de apozitie osoasa sa se desfasoare lent fara sa apara defecte gingivale majore, resorbtie radiculara la canin sau la incisivul invecinat.

Maxilar     /    Mandibula

Fotografie arcade dentare

La doua zile de la indepartarea aparatului ortodontic am realizat si fotografia frontala.

Canin redresat pe arcada - mandibula

4 Comments »

 1. Buna ziua,
  Am si eu ceva de genul acesta in gura. Adica, un canin inclus in mandibula. Ce sanse de reusita mai am la 27 ani?

  Comment by george — June 6, 2013 @ 1:07 am

 2. Reusita depinde de foarte multi factori clinici.Fara consultatie e greu de apreciat.
  A.C.

  Comment by admin — October 19, 2013 @ 8:58 am

 3. Am si eu o problema de acest gen in gura, numai ca, caninul este aproape in pozitie verticala, foarte aproape sa iasa afara. As vrea sa stiu pretul unui aparat dentar pentru aceasta incluzie osoasa 13.

  Comment by madalin prioteasa — January 16, 2014 @ 6:09 pm

 4. Buna ziua ,
  Costul aveti costuril pentru terapia ortodontica la rubrica “Cat costa un aparat dentar ?”

  Comment by admin — January 16, 2014 @ 11:13 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment