Aparatele dentare fixe se activeaza?

Periodic, orice tratament cu un aparat ortodontic fix necesita interventii de coordonare, control si intretinere. In aceste sedinte sunt inlocuite arcurile initiale, iar pe masura ce se avanseaza in tratament se inlocuiesc arcurile cu profil rotund cu cele rectangulare , respectiv cele confectionate din aliaj de Nichet-Titan cu cele din aliaj de otel.

Prin urmare dupa montarea aparatului dentar urmeaza cateva vizite la medicul ortodont,vizite care variaza ca si numar in functie de cativa factori :

– dificultatea cazului

-tipul de aparat ortodontic folosit

-posibilitatea pacientului de a se prezenta la activare

Desigur “campionul” numarului scazut de vizite la ortodont este aparatul dentar Damon.

Daca la un aparat ortodontic “clasic” e necesara o vizita la 6-8 saptamani ,in cazul aparatului Damon intervalul de timp intre vizite ajunge la 3 luni de zile sau poate chiar mai mult.

In principiu, numarul de vizite este discutat cu medicul ortodont de la prima sedinta de tratament. Tratam frecvent pacienti plecati peste hotare.La acestia numarul si frecventa vizitelor trebuie “negociate” foarte clar de la prima sedinta.De ce spun “negociate “!?Sunt faze pe parcursul tratamentului ortodontic, in care, amanarea vizitei la ortodont poate avea efecte nedorite asupra evolutiei tratamentului, dar sunt etape in care intarzierea cu 1-2 luni fata de perioada de activare clasica nu produce niciun neajuns.Prin urmare, sunt situatii in care aceste vizite pot fi discutate si negociate cu ortodontul, in functie de posibilitatea pacientului de a fi prezent in clinica la activarea aparatului dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *