Cat costa un aparat dentar?

Tratamentele ortodontice nu au un pret redus insa beneficiul functional si estetic al unui astfel de tratament depaseste de multe ori efortul financiar. In principiu exista costul intitial ce include aparatul ortodontic si montarea acestuia , precum si costurile legate de “activari” – de schimbare a arcurilor ortodontice ,de inserare a microimplanturilor in cazul in care acestea fac parte din tratament. Desigur, investitia initiala(aparatul ortodontic in sine) este cea la care se raporteaza atat pacientii cat si medicii intrucat aceasta reprezinta de fapt aproximativ 90% din costul intregului tratament.

Exista cativa factori care pot modifica aceste costuri initiale : * tipul de aparat ortodontic ales de medic , tinand cont de dorintele pacientului. * dificultatea cazului * necesitatea utilizarii de microimplant ortodontic * necesitatea unei interventii chirurgicale ortognate * utilizarea unui aparat ortodontic mobil ca mijloc adjuvant de tratament * utilizarea dispozitivelor extraorale de tipul HeadGear * utilizarea dispozitivelor de tipul Herbst sau Jasper Jumper pentru corectarea anomaliilor de clasa a II-a. Preturile prezentate in tabel se refera la tratamentul pentru ambele arcade .

Tabel preturi aparate dentare Smileclinic Dr Crisan (actualizat in Aprilie 2017).
Pretul activarilor este pentru ambele arcade.Exemplu : pentru un aparat Damon Q costul total al unei vizite de activare este de 160 lei.Vizitele se efectueaza in acest caz la aprozimativ 10 saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *