Ce sunt elasticele aparatului dentar?

Pe parcursul tratamentului cu aparat dentar,ortodontul poate recomanda pacientului utilizarea elasticelor intermaxilare.

Iata cateva detalii ce trebuiesc cunoscute de pacientul ce primeste elastice intermaxilare in cursul tratamentului ortodontic:

Elasticele exercita o forta constanta asupra dintilor astfel incat acestia sa se alinieze in forma dorita.
Pentru ca elasticele sa exercite o forta constanta este bine ca acestea sa fie inlocuite in fiecare zi intrucat materialul din care sunt confectionate isi pierde proprietatile.
In primele zile este posibil ca dintii sa doara dimineata.Sunt multi pacienti care renunta la utilizarea acestora dupa primele zile.Greseala! Daca se trece aceasta “bariera”, purtarea elasticelor nu va mai reprezenta un disconfort pentru pacient.
Trebuie retinut exact modul de prindere a elasticelor intrucat acestea pot fi purtate in mai multe configuratii. Este importanta configuratia corecta pentru fiecare pacient.
Daca elasticele furizate de ortodont se termina , tratamentul nu trebuie intrerupt pana la urmatoarea vizita. Apeleaza ortodontului si solicita suplimentarea numarului de elastice.
Chiar daca la inceput iti pot parea inestetice – poarta elasticele cat mai mult, chiar si pe parcursul zile. Nu te limita la utilizarea elasticelor doar pe perioada noptii.
Nu utiliza elasticele intermaxilare atunci cand mananci.
Nu folosi elastice duble in dorinta de a accelera tratamentul decat daca acest lucru este recomandat de medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *