Pana la ce varsta pot sa fac tratament cu aparat dentar?

Anomaliile de eruptie sau de pozitie ale dintilor pot fi detectate clinic la varste foarte fragede.De multe ori parintii sunt surprinsi cand,la un control stomatologic de rutina, sau la o programare pentru o banala plomba, afla de la medicul stomatolog ca ar trebui sa consulte un ortodont pentru a preveni aparitia si dezvoltarea unei anomalii dento-maxilare la copilasul lor.

Desigur, atunci cand este posibil , e bine ca interventia medicului ortodont sa fie una cat mai precoce, ideal chiar inainte ca anomalia sa se produca. Vorbim aici de asa numita ortodontie interceptiva.

E greu sa vorbim de o varsta ideala pentru a purta un aparat ortodontic.Totusi,”perioada de aur” pentru un tratament cu aparat ortodontic mobil este atunci cand copilul are varsta cuprinsa intre 7 si 12 ani.

Din pacate succesul tratamentului cu aparatul ortodontic mobil depinde foarte mult de complianta micului pacient. Cu alte cuvinte : daca parintele nu reuseste sa motiveze copilul sa poarte acest aparat in fiecare noapte si cel putin 3 ore in timpul zilei ,tratamentul nu este un succes.

Inainte aparitiei aparatului ortodontic fix metalic, adresabilitatea aparatului ortodontic era limitata la copii sau tineri.Practic,dupa incheierea perioadei de crestere (15-17 ani la fete , 16-18 la baieti) terapia cu aparat dentar mobil nu mai reprezinta o solutie.

Din fericire exista alternativa : aparatul dentar fix.Avantajele sunt multiple : actioneaza 24 de ore din 24, nu exista posibilitatea de a fi indepartat de catre pacient, are rezultate spectaculoase la orice varsta.

Pacientii tratati in clinica noastra au varste cuprinse intre 7 ani si 53 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *