Se pot rupe dintii din cauza unui aparat dentar?

Foarte probabil acesta este intrebarea cea mai frecventa pe care o primim din partea unui pacient ce se gandeste sa poarte un aparat ortodontic si ne calca pragul pentru o consultatie.

Este destul de periculoasa “zvonistica” aceasta leagata de diverse manopere stomatologice , periculoasa in primul rand pentru statusul de sanatate orala a populatiei. Un pacient care ajunge sa creada bunaoara ca implantul dentar se bate in os cu ciocanul sau ca extractia dentara se face foarte frecvent si cu genunchiul in pieptul pacientului, il face pe acesta sa se gandeasca de doua ori inainte de a suna la un cabinet stomatologic pentru un consult de specialitate.

Acelasi lucru se intampla si in ortodontie , pentru ca vorbim de aceleasi halate albe, doctori, asistente si… experiente ce trebuiesc impartasite cu prietenii. Si atunci, de ce sa nu fie spectaculoase !? Zvonistica… functioneaza!

Ei bine, chiar daca nu facem parte din echipa celor de la Mith Busters ,avem dovada clara ca acest lucru nu se intampla.Mitul este sulberat atat de experienta noastra cat si de literatura de specialitate.

Pin urmare posibilitatea ca un aprat dentar sa iti provoace fractura dentara este aproape nula.Asadar, daca esti in cautarea unu motiv pentru care sa nu porti aparat ortodontic, trebuie sa iti gasesti unul mai bun. Acest mit al fracturilor dentare este… BUSTED!!!

Cabinet Stomatologic Timisoara – Aparat Dentar Invizibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *